Tržní ocenění bytové jednotky - Kejklíček, Ondřej (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením tržní hodnoty bytové jednotky nacházející se v městské části Praha 9 – Vysočany. Cílem práce je ocenit konkrétní nemovitost pomocí porovnávací metody a výnosového přístupu. Porovnávací metoda vychází z analýzy cen obdobných nemovitostí dostupných na realitních portálech, zatímco výnosový přístup zohledňuje nájemní vztah a kapitalizační míru. První část práce je zaměřena na teorii, především obecnou charakteristiku důležitých pojmů spojených s oceňováním nemovitostí. Druhá část práce je zaměřena na konkrétní tržní ocenění bytové jednotky.