Tržní ocenění bytové jednotky - Kejklíček, Ondřej; Zima, Petr; Podškubka, Tomáš, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením tržní hodnoty bytové jednotky nacházející se v městské části Praha 9 – Vysočany. Cílem práce je ocenit konkrétní nemovitost pomocí porovnávací metody a výnosového přístupu. Porovnávací metoda vychází z analýzy cen obdobných nemovitostí dostupných na realitních portálech, zatímco výnosový přístup zohledňuje nájemní vztah a kapitalizační míru. První část práce je zaměřena na teorii, především obecnou charakteristiku důležitých pojmů spojených s oceňováním nemovitostí. Druhá část práce je zaměřena na konkrétní tržní ocenění bytové jednotky.
Vedoucí práce: Petr Zima
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses