Atraktivita životního pojištění pro segment osob do 35 let věku - Černý, Tomáš; Volf, Lukáš; Pecina, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat atraktivitu životního pojištění pro osoby ve věkové skupině do 35 let a identifikovat klíčové faktory, které ovlivňují jejich zájem o tento produkt. Práce se zaměřuje na specifické potřeby a očekávání mladých klientů, přičemž zkoumá znalost a životní priority této cílové skupiny. Teoretická část se věnuje charakteristice životního pojištění v kontextu finančního plánování. Dále popisuje marketingovou a komunikační strategii, které pojišťovny využívají při oslovení svých zákazníků. Praktická část zahrnuje průzkum mezi zákazníky do 35 let, analýzu nabídek životního pojištění a jejich hodnocení z hlediska přizpůsobení této věkové skupině. Práce rovněž navrhuje doporučení pro úspěšnou marketingovou strategii pro mladé klienty, například prostřednictvím digitalizace, flexibilních produktů nebo programů podpory zdravého životního stylu. Výsledky mohou sloužit jako podklad pro pojišťovny při tvorbě produktů zaměřených na mladší segmenty trhu a zlepšení komunikace s touto cílovou skupinou.
Vedoucí práce: Lukáš Volf
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses