Nelegální činnosti v bankovní sféře - Fürst, Daniel; Musílek, Petr, 1965-; Škrabka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nelegálních činností v bankovní sféře, s důrazem na jejich projevy, průběh a dopady na finanční instituce i širší ekonomické prostředí. Cílem práce je analyzovat právní rámec, institucionální nastavení a efektivitu opatření zaměřených na prevenci a postih těchto činností v České republice a Rakousku. Teoretická část se věnuje definici a charakteristice vybraných forem finanční kriminality. Praktická část se soustředí na komparativní analýzu České republiky a Rakouska prostřednictvím vybraných problémů v oblasti praní špinavých peněz a insider tradingu. Získaná data z konkrétních příkladů a veřejně dostupných zdrojů jsou zanalyzována a následně použita k srovnání zemí.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses