Odpisování dlouhodobého hmotného majetku a jeho vliv na odloženou daň - Lojíková, Kateřina; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá odpisováním dlouhodobého hmotného majetku a jeho vlivem na vznik odložené daně. Cílem práce je přiblížit rozdíly mezi účetním a daňovým odpisováním dlouhodobého hmotného majetku a objasnit jejich následovný dopad na vznik odložené daňové pohledávky nebo dluhu. Teoretická část se nejprve zaměřuje na účetní a daňové odpisování dlouhodobého hmotného majetku včetně detailnějšího popisu určitých metod odpisování. Následně je věnována pozornost vzniku odložené daně v důsledku přechodných rozdílů vyplývajících z odlišného účetního a daňového odpisování. V praktické části jsou teoretické poznatky aplikovány na komplexním příkladu fiktivní společnosti.
Vedoucí práce: Jan Molín
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses