Implementace IFRS S1 a S2 na ESG v dopravním sektoru - Maroušová, Lucie; Vašek, Libor, 1978-; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá implementací nových mezinárodních standardů pro reporting udržitelnosti IFRS S1 a IFRS S2 v kontextu ESG aspektů, se specifickým zaměřením na dopravní sektor. Cílem práce, motivovaný rostoucí potřebou transparentních a srovnatelných informací o udržitelnosti, je analyzovat ranou aplikaci těchto standardů na základě zpráv za rok 2024. Práce nejprve poskytuje teoretický přehled relevantních standardů (IFRS S1/S2, ESRS) a konceptu ESG. Následně, prostřednictvím kvalitativní srovnávací obsahové analýzy reportů společností Cathay Pacific Airways Limited (aplikující principy IFRS S2) a DHL Group (reportující dle ESRS), zkoumá praktickou implementaci. Klíčovými zjištěními jsou systematické přístupy analyzovaných firem k novým požadavkům, potvrzení vysoké míry interoperability mezi IFRS S a ESRS v oblasti klimatu, identifikace hlavních přínosů a výzev pro dopravní sektor. Závěrem práce formuluje doporučení pro podniky v tomto odvětví.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses