Aplikace predikčních modelů finanční tísně - Nosek, Přemysl (2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou predikčních modelů finanční tísně. V úvodní části jsou představeny metodologické základy vybraných modelů, konkrétně modely Kralicekův quicktest, Altmanův model, IN05 a Tafflerův model. V praktické části jsou tyto modely aplikovány na vybraný vzorek solventních a insolventních podniků z českého firemního prostředí. Cíl práce spočívá v ověření jejich predikční schopnosti, vzájemném porovnání a vyhodnocení jejich spolehlivosti.