Aplikace predikčních modelů finanční tísně - Nosek, Přemysl; Marek, Petr; Dufková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou predikčních modelů finanční tísně. V úvodní části jsou představeny metodologické základy vybraných modelů, konkrétně modely Kralicekův quicktest, Altmanův model, IN05 a Tafflerův model. V praktické části jsou tyto modely aplikovány na vybraný vzorek solventních a insolventních podniků z českého firemního prostředí. Cíl práce spočívá v ověření jejich predikční schopnosti, vzájemném porovnání a vyhodnocení jejich spolehlivosti.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses