Finanční analýza společnosti UNI HOBBY a.s. - Staněk, Josef (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá provedením finanční analýzy společnosti UNI HOBBY a.s. za období 2019–2023. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První část je věnována představení analyzované společnosti a její činnosti. Druhá část přestavuje konkurenci na trhu hobbymarketů v ČR a poskytuje základní srovnání. Třetí část práce se zabývá samotnou finanční analýzou, která je zaměřena na analýzu výkazů a poměrových ukazatelů. V třetí části je rovněž vypracován bankrotní a bonitní model. Závěrem je shrnutím poznatků o společnosti, které byly získány v průběhu práce. Veškerá zpracovaná data pocházejí z veřejně dostupných zdrojů.