Finanční analýza a finanční plán společnosti VINSELEKT MICHLOVSKÝ, a.s. - Vaníčková, Marie (2025)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení finančního zdraví společnosti VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s., porovnání s konkurencí na trhu v letech 2019-2023 a sestavení finančního plánu na rok 2024. První část této práce se stručně věnuje pojmu finanční analýza. Dále následuje představení společnosti, její konkurence a vinařského odvětví. Poté je provedena horizontální a vertikální analýza společnosti. Vypočtené poměrové ukazatele společnosti VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s. jsou aplikovány na výkazy společnosti. Na základě zjištěných dat je společnost porovnána s její konkurencí, a zhodnotí se celková finanční situace společnosti. V závěru práce je sestaven finanční plán na rok 2024.