Finanční analýza a finanční plán společnosti VINSELEKT MICHLOVSKÝ, a.s. - Vaníčková, Marie; Husák, Martin; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení finančního zdraví společnosti VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s., porovnání s konkurencí na trhu v letech 2019-2023 a sestavení finančního plánu na rok 2024. První část této práce se stručně věnuje pojmu finanční analýza. Dále následuje představení společnosti, její konkurence a vinařského odvětví. Poté je provedena horizontální a vertikální analýza společnosti. Vypočtené poměrové ukazatele společnosti VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s. jsou aplikovány na výkazy společnosti. Na základě zjištěných dat je společnost porovnána s její konkurencí, a zhodnotí se celková finanční situace společnosti. V závěru práce je sestaven finanční plán na rok 2024.
Vedoucí práce: Martin Husák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses