Odměňování dle výkonnosti na příkladu konkrétního podniku - Ševčík, Ondřej (2025)
Bakalářská práce se zabývá odměňováním pracovníků na základě jejich výkonnosti s využitím příkladu konkrétní společnosti. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se nejprve věnuje základním pojmům souvisejícím s výkonností, jejím měřením a řízením, včetně historického kontextu. Poté jsou představeny různé přístupy k zásluhovému odměňování. Praktická část je zaměřená na odměňování nováčků v konkrétním podniku, který působí v pojišťovacím sektoru. Nejprve je firma představena a poté je práce věnována analýze systému odměňování, který společnost v současnosti využívá. Výsledkem jsou návrhy na optimalizaci tohoto systému.