Finanční analýza a finanční plán společnosti GymBeam s.r.o. se zaměřením na prostorovou analýzu relevantního trhu - Solnař, Tobiáš (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti GymBeam s.r.o. a prostorovým srovnáním její výkonnosti vůči srovnatelným podnikům v letech 2019–2023. Cílem práce je zhodnotit finanční zdraví a výkonnost podniku ve srovnání se srovnatelnými společnostmi. Práce využívá metody horizontální a vertikální analýzy, analýzy cash flow a poměrových ukazatelů, které jsou následně porovnávány v prostoru. Na základě provedené finanční analýzy a prostorového srovnání byl vytvořen tříletý finanční plán společnosti pro roky 2024–2026. Data pro analýzu byla získána z veřejně dostupných výročních zpráv. Práce obsahuje doporučení pro vedení společnosti a investora.