Finanční analýza společnosti Jaroměřická mlékárna, a.s. - Batyrbekova, Assema; Staňková, Veronika; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení finančního zdraví společnosti Jaroměřická mlékárna a.s. v letech 2019–2023. Cílem práce je provést detailní finanční analýzu podniku a identifikovat jeho silné a slabé stránky. Práce se skládá z pěti části, z nichž každá kombinuje teoretické a praktické přístupy. První kapitola poskytuje základní informace o vybrané společnosti a jejích klíčových konkurentech. Hlavní důraz je kladen na finanční analýzu, na jejímž základě je formulován závěr o aktuální finanční situaci podniku. Na konci byla provedena SWOT analýza, která umožnila vyvodit klíčové závěry a nastínit možné směry dalšího rozvoje společnosti s ohledem na její současné postavení na trhu. Veškeré informace byly čerpany z veřejně dostupných zdrojů.
Vedoucí práce: Veronika Staňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses