Finanční analýza společnosti Papírna Aloisov a.s. - Sergeyeva, Yekaterina; Staňková, Veronika; Pham, Hoang Long; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na finanční analýzu společnosti Papírna Aloisov, a.s. v letech 2019 až 2023. Cílem bylo zjistit, jak si firma vede po finanční stránce, jak se měnily její výnosy, náklady, majetek a závazky. V práci jsem použila různé metody – například poměrové ukazatele, horizontální a vertikální analýzu nebo analýzu cash flow. Výsledky jsem porovnala s podobnými firmami, které působí ve stejném odvětví. Součástí práce je i SWOT analýza, která ukazuje silné i slabé stránky podniku, příležitosti a rizika. Nejlepší výsledky firma měla v roce 2022, kdy dosáhla nejvyššího zisku. Naopak v roce 2023 se zhoršily tržby i zisk.
Vedoucí práce: Veronika Staňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses