Dopad pandemie COVID-19 na účetnictví a financování neziskových organizací v České republice - Cimpová, Tereza (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá dopadem pandemie COVID-19 na účetnictví a financování nestátních neziskových organizací v České republice. Cílem práce je zhodnotit, jak pandemie ovlivnila náklady, výnosy, dary a dotace, a jak se tyto změny promítly do účetních výkazů dvou konkrétních organizací v období let 2017 až 2023. Součástí je také porovnání míry soběstačnosti a závislosti na externích zdrojích obou organizací.