Dlouhodobý majetek v účetnictví neziskových organizací - Kotíková, Marie; Perglová, Helena; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na rozdíly ve vykazování a účtování dlouhodobého majetku u účetních jednotek veřejného sektoru podle českých účetních standardů a mezinárodních účetních standardů pro veřejný sektor. V teoretické části jsou představena specifika účetnictví a výkaznictví neziskových organizací spolu s českými a mezinárodními účetními standardy. V aplikační části je provedena komparace vykazování aktiv v jednotlivých systémech a zhodnocení jejich dopadů na finanční výkaznictví. Cílem práce je analyzovat a porovnat rozdíly ve vykazování dlouhodobého majetku mezi českými účetními standardy a mezinárodními standardy pro veřejný sektor a identifikovat jejich hlavní odlišnosti, včetně dopadů na finanční výkaznictví a transparentnost v konkrétní neziskové organizaci.
Vedoucí práce: Helena Perglová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses