Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje MOIRA CZ, a. s. - Rosa, Jan; Marek, Petr; Dufková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou a prognózou budoucího vývoje společnosti MOIRA CZ, a.s., dlouholetého českého výrobce funkčního a celkově outdoorového oblečení. Analýza je čerpána hlavně z účetních výkazů společnosti za období let 2019-2023 (Sbírka listin), či z jiných veřejně dostupných online zdrojů. Použity byly standardní nástroje finanční analýzy – horizontální a vertikální analýza, ukazatele rentability (ROA, ROE), analýza likvidity, obratovosti, zadlužení a predikce finanční tísně (Zeta skóre 1983 a Kralicek Quicktest). Součástí práce je také srovnání s vybranými konkurenty a odvětvím. Prognóza budoucího vývoje vychází z identifikovaných trendů i externích ekonomických vlivů. Závěry práce mohou sloužit jako podklad pro rozhodování externích zájemců o podnik, případně jako inspirace pro vlastníky a management společnosti.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses