Kalkulace zakázky u společnosti poskytující zákaznické linky - Benešová, Barbora (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na systém kalkulací při nacenění zakázek u společnosti poskytující zákaznické linky. V práci jsou popsány typy kalkulací v manažerském účetnictví a principy, na kterých jsou založeny, stanovení nákladů a jejich přidělení jednotlivým zakázkám. Následuje analýza konkrétní kalkulace zakázky, která představuje skutečný model, který je ve společnosti využíván pro stanovení výsledné ceny služby, a dále jsou navržena možná zlepšení stávajícího systému.