Investování do zlata - Huta, Kryštof (2025)
Práce se zaměřuje na investování do zlata jako specifického investičního aktiva obchodovaného na finančních trzích, přičemž jsou analyzovány investiční vlastnosti zlata, je popsáno fungování globálního trhu zlata a rovněž je provedena identifikace hlavních faktorů ovlivňujících nabídku a poptávku po zlatě. Pozornost je rovněž věnována investičním strategiím a posouzení jejich historické efektivnosti z pohledu ochrany, zejména v prostředí vysoké nejistoty a nízkých reálných úrokových sazeb.