Způsoby evidence hospodářské činnosti - Pribula, Peter; Křivanec, Oto; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi, které mají fyzické osoby, podnikatelé při volbě způsobu evidence své hospodářské činnosti. Zaměřuje se na porovnání čtyř režimů: podvojného účetnictví, daňové evidence, výdajů uplatněných procentem z příjmů a režimu paušální daně. Cílem práce je přiblížit tyto alternativy tak, aby čtenář porozuměl jejich hlavním rozdílům, výhodám a nevýhodám a dokázal si zvolit vhodnou variantu podle konkrétních okolností. Teoretická část vychází z platné legislativy a podnikatelské praxe v České republice, praktická část využívá modelový příklad, na němž jsou ilustrovány důsledky správné i nevhodné volby formy evidence. Práce poskytuje orientační rámec pro rozhodování a upozorňuje na situace, v nichž může být určitý režim evidence výhodný, nebo naopak rizikový. Díky tomu může sloužit jako praktický průvodce pro drobné podnikatele při zahájení či optimalizaci jejich daňového režimu.
Vedoucí práce: Oto Křivanec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses