Účetní a daňové souvislosti přeshraničních fúzí - Vrana, Martin; Skálová, Jana, 1967-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se věnuje účetním a daňovým aspektům přeshraničních fúzí obchodních společností. Rozděluje se do dvou částí, praktické a teoretické. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy, legislativní rámec pro fúze a přeshraniční fúze a také detailně zkoumá jejich procesy a potřebné náležitosti pro její průběh. Dále je věnována pozornost tichým rezervám, jejich ocenění a zdanění. Praktická část se zaměřuje na analýzu dotazníkového šetření z několika států Evropy a zkoumá odlišnosti od české úpravy pravidel pro fúze a přeshraniční fúze. Součástí práce je také modelový příklad přeshraničí fúze splynutím české společnosti do finské společnosti.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses