Analýza fúzí se zaměřením na finanční sektor - Šimonovská, Petra; Novotný, Jan; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce je zaměřená na téma týkající se akvizic a fúzí. Ty jsou analyzovány na konkrétních dvou transakcích, které byly provedeny ve finančním, konkrétně v bankovním, sektoru. Cílem práce je v první řadě zmíněné operace představit z teoretického pohledu, který osvětlí jak českou právní úpravu, která ovlivnila provedené obchody z důvodu jejich realizace na území České republiky, tak i úpravu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví, v čele se standardem IFRS 3 zaměřeným na podnikové kombinace, dle kterých byla transakce vykazována. Praktická část si klade za cíl tyto transakce prostřednictvím zvolené formy, kterou je případové studie, podrobněji rozebrat z pohledu finančních reálií a dopadu do výkaznictví. Účelem práce je činit tak krok po kroku se zaměřením na provedení, vyčíslení, a právě zanesení do různých výkazů společnosti. A to jak na individuální bázi, tak na bázi konsolidované.
Vedoucí práce: Jan Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses