Zachycení a ocenění nemovitostí v rámci konsolidačního celku - Kartova, Filiz; Vašek, Libor, 1978-; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou zachycení a ocenění nemovitostí v rámci konsolidačního celku s důrazem na rozdílné přístupy jednotlivých entit uvnitř skupiny. Teoretická část se zaměřuje na metodologii vykazování nemovitostí podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví, konkrétně na standardy IAS 16 Pozemky, budovy a zařízení a IAS 40 Investice do nemovitostí. V dalších kapitolách teoretické části diplomová práce vymezuje konsolidační celek, vztah mezi ovládající a ovládanou osobou a popisuje proces konsolidace na základě plné metody konsolidace. Cílem diplomové práce je poukázat na skutečnost, že konkrétní nemovitost může být v rámci konsolidačního celku klasifikována odlišně v závislosti na využití v rámci skupiny. Teoretické poznatky jsou následně aplikovány v poslední kapitole, jež je věnována praktické ukázce.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses