Analýza daňové judikatury s přesahem do účetnictví - Svozil, Vojtěch (2025)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vybraných judikátů týkajících se zdanění a účetnictví. Základním cílem, který se tato práce snaží naplnit, je poukázat na častou volnost zákona, jenž lze interpretovat mnoha různými směry a na práci, kterou na tomto poli odvádí Nejvyšší správní soud prostřednictvím svých rozhodnutí. Dalším cílem je nastínit úzkou provázanost oblasti účetnictví a zdanění, zejména oblasti daní z příjmů, přestože jsou obě tyto oblasti regulovány jinými zákony.