Analýza daňové judikatury s přesahem do účetnictví - Svozil, Vojtěch; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vybraných judikátů týkajících se zdanění a účetnictví. Základním cílem, který se tato práce snaží naplnit, je poukázat na častou volnost zákona, jenž lze interpretovat mnoha různými směry a na práci, kterou na tomto poli odvádí Nejvyšší správní soud prostřednictvím svých rozhodnutí. Dalším cílem je nastínit úzkou provázanost oblasti účetnictví a zdanění, zejména oblasti daní z příjmů, přestože jsou obě tyto oblasti regulovány jinými zákony.
Vedoucí práce: Jan Molín
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses