Analýza business modelů : Inovace v zábavním průmyslu - Hoangová, Hong Hanh (2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou business modelu vybraného subjektu působícího v oblasti zážitkové zábavy v Praze, konkrétně segmentu únikových místností a virtuální reality. Práce kombinuje teoretický rámec business modelů s případovou studií a využívá nástroje Lean Canvas, Value Proposition Canvas a Empathy Map. Na základě kvalitativního rozhovoru s manažerem provozovny a doplňkového výzkumu jsou identifikovány klíčové komponenty modelu, jejich vzájemná provázanost a míra zákaznické orientace. Cílem je zhodnotit stávající nastavení podnikatelského přístupu a formulovat návrhy pro jeho optimalizaci s ohledem na současné trendy v oblasti location-based entertainment.