Analýza business modelů : Inovace v zábavním průmyslu - Hoangová, Hong Hanh; Válek, Lukáš; Müllerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou business modelu vybraného subjektu působícího v oblasti zážitkové zábavy v Praze, konkrétně segmentu únikových místností a virtuální reality. Práce kombinuje teoretický rámec business modelů s případovou studií a využívá nástroje Lean Canvas, Value Proposition Canvas a Empathy Map. Na základě kvalitativního rozhovoru s manažerem provozovny a doplňkového výzkumu jsou identifikovány klíčové komponenty modelu, jejich vzájemná provázanost a míra zákaznické orientace. Cílem je zhodnotit stávající nastavení podnikatelského přístupu a formulovat návrhy pro jeho optimalizaci s ohledem na současné trendy v oblasti location-based entertainment.
Vedoucí práce: Lukáš Válek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses