Stanovení kapitalizační míry nemovitostí v Praze - Pejša, Vojtěch (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou stanovení kapitalizační míry pro nemovitosti v Praze, kdy zároveň kapitalizační míra představuje jeden z klíčových parametrů výnosového ocenění. Teoretická část práce se zabývá popisem přístupů stanovení kapitalizační míry a současně také popisem základních pojmů. Praktická část se následně zabývá již samotným stanovením kapitalizační míry napříč lokalitami v hlavním městě, kde se je snaží mezi sebou porovnat.