Vybrané problémy kapitálové struktury - González, Felipe (2025)
Hlavní cílem práce je najít geografické determinanty kapitálové struktury a kvantifikovat jejich sílu. Nejdříve je však v práci věnován prostor pojednání ohledně samotné existence těchto determinantů. Po tomto závěru následuje kvantitativní regresní analýza, jejíž výsledkem je stanovení zmíněných determinantů pro různé regiony i úrovně vyspělosti. Výsledky z kvantitativní analýzy jsou dále použity k nalezení největší investiční příležitosti, a to na základě rozdílů modelových a skutečných hodnot vybraných parametrů. Poslední fázi práce tvoří samostatná hlubší analýza vybrané příležitosti, kterou je Mexiko. Tento dodatečný průzkum slouží k ověření toho, zdali má regresní analýza této práce nějakou relevanci.