Vybrané problémy kapitálové struktury - González, Felipe; Brabenec, Tomáš; Mašek, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Hlavní cílem práce je najít geografické determinanty kapitálové struktury a kvantifikovat jejich sílu. Nejdříve je však v práci věnován prostor pojednání ohledně samotné existence těchto determinantů. Po tomto závěru následuje kvantitativní regresní analýza, jejíž výsledkem je stanovení zmíněných determinantů pro různé regiony i úrovně vyspělosti. Výsledky z kvantitativní analýzy jsou dále použity k nalezení největší investiční příležitosti, a to na základě rozdílů modelových a skutečných hodnot vybraných parametrů. Poslední fázi práce tvoří samostatná hlubší analýza vybrané příležitosti, kterou je Mexiko. Tento dodatečný průzkum slouží k ověření toho, zdali má regresní analýza této práce nějakou relevanci.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses