Management a evaluace kulturního projektu Open Senses - Polednová, Barbora; Prokůpek, Marek, 1987-; Horová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit a analyzovat kulturní event Open Senses, interaktivní městskou hru pořádanou v rámci festivalu Open House Praha, z pohledu projektového managementu. Práce se zaměřuje na hodnocení procesu organizace akce, včetně zapracování aktuálních témat, jako je inkluzivita, s cílem poskytnout doporučení pro obdobné projekty v budoucnu. Výstupy práce by měly být přínosem pro praxi kulturních projektů a nabídnout návrhy pro jejich efektivnější realizaci. Teoretická část práce se věnuje především základním konceptům projektového managementu se zaměřením na kulturní eventy. Obsahuje definice a charakteristiky různých typů kulturních akcí a zkoumá jejich význam pro společnost. Dále se zaměřuje na specifika projektového managementu v oblasti kulturních projektů, včetně role stakeholderů a metod evaluace. Mimo jiné zahrnuje také kapitolu o inkluzivitě a přístupech k vytváření kulturních událostí přístupných širokému publiku. Praktická část práce se soustředí na konkrétní případovou studii projektu Open Senses, popisuje jednotlivé fáze jeho realizace od přípravy, přes samotné provedení až po uzavření projektu. Důraz je kladen na analýzu efektivity projektového managementu, práci s publikem a organizací týmu. Závěrečná část bakalářské práce zahrnuje evaluaci úspěšnosti projektu, formulaci doporučení pro budoucí kulturní akce a návrhy na možné pokračování projektu s cílem zajistit jeho dlouhodobou udržitelnost.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses