Moderní sociální sítě a jejich praktické využití ve firmě - Takács, Michal; Fortinová, Jana; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se věnuje analýze současného stavu sociálních sítí v České republice s důrazem na jejich význam pro firemní marketing a komunikaci. Zaměřuje se na statistiky, fungování a demografická data nejznámějších sociálních platforem, přičemž součástí je i stručná komparace s situací v Evropské unii. Sociální sítě jsou v práci charakterizovány v kontextu moderního digitálního prostředí, včetně jejich role ve firemní strategii, marketingu a brandingu. Praktická část je zaměřena na konkrétní analýzu digitální prezentace společnosti EDITEL CZ s.r.o., která se specializuje na elektronickou výměnu dat (EDI). Zhodnocen je současný stav firemního webu a online komunikace, na jehož základě je navržen nový koncept webu a aktivace profilů na sociálních sítích Facebook, Instagram a TikTok. Součástí práce byla rovněž implementace reklamní kampaně na Instagramu. Autor se aktivně podílel na realizaci těchto opatření, která vedla ke zvýšení viditelnosti značky a zefektivnění marketingové komunikace. Výsledky práce přinášejí ucelený pohled na význam sociálních sítí v podnikání a slouží jako podklad pro další rozvoj digitální strategie společnosti EDITEL.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses