Metodický rámec implementace docházkového systému - Šperková, Pavla; Fortinová, Jana; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou projektového řízení v prostředí malé IT firmy při implementaci docházkového systému PowerKey. Cílem práce je prostřednictvím případové studie zmapovat reálný průběh jednoho konkrétního projektu realizovaného firmou Advent spol. s r.o. a následně jej porovnat s principy, tématy a procesy metodiky PRINCE2 Agile. Výsledkem práce je zhodnocení silných a slabých stránek současného metodického přístupu společnosti Advent a návrh konkrétních doporučení pro jeho zlepšení s využitím prvků PRINCE2 Agile. Součástí práce je podrobná analýza překážek, které se během projektu vyskytly, a způsobů jejich řešení. Metodika Advent byla hodnocena z pohledu kompatibility s agilním rámcem pomocí nástroje Agilometer a dále skrze srovnání s 7 principy, 7 tématy a 7 procesy PRINCE2 Agile. Výstupem je sada osmi doporučení pro zefektivnění projektového řízení, která byla validována pracovníky společnosti Advent. Validace prokázala otevřenost firmy k dílčím změnám, zejména tam, kde lze posílit přehlednost a řízení kvality bez výrazného navýšení administrativní zátěže. Práce ukazuje, že i bez formální certifikace lze v malých firmách aplikovat vybrané prvky moderních metodik projektového řízení, pokud jsou vhodně přizpůsobeny podmínkám a potřebám organizace. Navržený postup může sloužit jako inspirace pro další firmy v oboru, které chtějí rozvíjet své projektové řízení postupně a udržitelně.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses