Re-design a re-factoring aplikace pro Sebehodnocení Kompetencí studujících učitelství (SeK) - Jaroš, Jan (2025)
Tato diplomová práce se zabývá kompletním redesignem a refaktoringem mobilní aplikace pro sebehodnocení profesních kompetencí studentů učitelství (SeK). Cílem práce bylo vytvořit novou generaci aplikace s důrazem na vyšší modularitu, udržitelnost a rozšířitelnost systému, a to v souladu s principy čisté architektury a moderního multiplatformního vývoje. Klientská část aplikace byla přepsána s využitím frameworku Jetpack Compose Multiplatform, implementovány byly nové funkcionality podporující personalizaci, analytiku a sebereflexi. Metodologický rámec práce zahrnuje technickou analýzu, návrh nové architektury, vývoj, testování a pilotní nasazení systému. Validace proběhla prostřednictvím kvantitativních a kvalitativních metod včetně standardizovaných dotazníků (CSUQ, UEQ) a polostrukturovaných rozhovorů. Výsledky ukazují na zlepšení uživatelské zkušenosti, zvýšení efektivity sebehodnocení a potenciál širšího využití v oblasti učitelského vzdělávání.