Spoločenská zodpovednosť firiem a jej vplyv na image firmy - Toporcerová, Ivana; Průša, Přemysl, 1980-; Šenkárčin, Viktorie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou spoločenskej zodpovednosti firiem (CSR) a jej vplyvom na imidž firiem v očiach spotrebiteľov. Cieľom práce je analyzovať, ako CSR aktivity ovplyvňujú spotrebiteľské správanie a rozhodovanie, pričom je zameraná na konkrétny prípad spoločnosti Plzeňský Prazdroj. Práca sa skladá z teoretickej a praktickej časti. V teoretickej časti je rozobratý koncept CSR, jeho historický vývoj a aplikácia v marketingovej komunikácii. Praktická časť je venovaná výskumu, ktorý skúma vnímanie CSR aktivít spotrebiteľmi v Českej republike a na Slovensku, a to prostredníctvom dotazníkového prieskumu. Výsledky naznačujú, že CSR aktivity majú pozitívny vplyv na imidž firiem, pričom spotrebitelia častejšie preferujú produkty firiem, ktoré aktívne implementujú CSR stratégie.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses