Implementácia jednotného auditu v programovom období 2021 – 2027 v Európskej únii : Prípadová štúdia Slovenskej republiky, Poľska a Španielska - Rapková, Veronika; Štěpánek, Petr; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalárska práca sa zaoberá implementáciou konceptu jednotného auditu v rámci programového obdobia 2021 – 2027 so zameraním na jeho význam, fungovanie a praktickú aplikáciu v troch členských štátoch Európskej únie – na Slovensku, v Poľsku a v Španielsku. Teoretická časť predstavuje právne, inštitucionálne a metodické základy auditu európskych štrukturálnych a investičných fondov, osobitne s dôrazom na zásady jednotného auditu a kvalitu kontrolných systémov. Praktická časť využíva komparatívnu analýzu prípadových štúdií, pričom identifikuje špecifiká národných prístupov k implementácii, ako aj silné a slabé stránky jednotlivých systémov. Na základe zistení sú navrhnuté odporúčania na zefektívnenie kontrolného rámca na Slovensku, s cieľom zabezpečiť vyššiu mieru spoľahlivosti a účinnosti verejného auditu v kontexte fondov EÚ.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses