Mobilní internet jako potenciál dalšího růstu online trhu cestovního ruchu - Akhmetova, Aiya; Vaško, Martin; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mobilního internetu jako klíčového faktoru rozvoje online trhu cestovního ruchu. Cílem práce je analyzovat současný stav a trendy v oblasti mobilního internetu, identifikovat nejvýznamnější faktory, které ovlivňují rozvoj mobilního cestovního ruchu, a zhodnotit jeho potenciál pro další růst. V teoretické části je vymezen historický a technologický kontext vývoje mobilních technologií a online služeb v cestovním ruchu. Praktická část je založena na analýze statistických údajů z mezinárodních databází, rešerši odborné literatury a komparaci globálních i regionálních trendů. Z provedené analýzy vyplývá, že mobilní internet a chytrá mobilní zařízení jsou synergickým jádrem mobilního cestovního ruchu. Významně se na jeho rozvoji podílí také kvalita sítí (zejména 4G a 5G), cenová dostupnost datových služeb a vývoj mobilních aplikací na cestování. Závěry práce potvrdily, že mobilní internet je zásadní rozvojový prvek digitálního cestovního ruchu na celosvětové úrovni a na úrovni EU.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses