Právní aspekty založení pozemního kasina - Okhrimenko, Yuliia (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá právní úpravou zakládání pozemních kasin ve třech členských státech Evropské unie. Cílem práce je zjistit, jaké právní podmínky musí být splněny při založení pozemního kasina v České republice, Maltské republice a ve Spolkové republice Německo. Součástí práce je srovnávací analýza legislativních podmínek ve vybraných jurisdikcích s následnou identifikací nejvhodnější z nich pro výkon této činnosti. Práce se skládá z úvodní části, která se věnuje studiu klíčových pojmů a právního rámce upravujícího hazardní hry v EU a České republice, druhé části, kde jsou podrobně popsány právní normy pro otevření kasina v České republice, a třetí části, zaměřené na určení nejvhodnější právní formy pro takový podnik. Čtvrtá a závěrečná část představuje komparativní analýzu se dvěma dalšími zeměmi Evropské unie a shrnuje klíčové podobnosti a rozdíly v právních normách pro otevření pozemního kasina.