Tradice a současnost vztahů mezi Českou republikou a Španělským královstvím - Almer, Vojtěch; Veselý, Zdeněk, 1950-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce se věnuje tradici a současnosti česko-španělských vztahů. Cílem práce je zjistit, zda mají vzájemné vztahy taková specifika, že je lze označit za nadstandardní. A také vymezit charakter vzájemných vztahů a nalézt zásadní dějinné události a faktory, které vztah utvářely. Práce zkoumá oba státy na základě jejich velikosti a atributů, které ovlivňují zahraniční politiku. Historická analýza se věnuje období vzájemných kontaktů a vztahů od počátku středověku až do současnosti. Důležitým aspektem je 20. století a cesta od znovunavázání diplomatických styků. Současné vztahy jsou rozděleny do rovin politické, ekonomické a kulturní.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses