Česko-španělské kulturní standardy v pracovním prostředí - Mazelová, Kateřina (2025)
Cílem práce je identifikovat španělské kulturní standardy z pohledu Čechů a české kulturní standardy z pohledu Španělů v rámci pracovního prostředí a na základě sekundárního a primárního výzkumu formulovat doporučení pro Čechy chystající se pracovat ve Španělsku. V práci je zkoumána národní kultura a její vztah ke kultuře organizační, faktory ovlivňující úspěšnost zahraničních pracovníků a dosavadní poznatky o vybraných kulturách z pohledu kulturních modelů Hofstedeho, Trompenaarse, GLOBE a kulturních standardů. Španělsko-české a česko-španělské kulturní standardy v pracovním prostředí byly identifikovány na základě metody kritického incidentu dle A. Thomase. Na základě syntézy sekundárního a primárního výzkumu byla formulována doporučení.