Česko-španělské kulturní standardy v pracovním prostředí - Mazelová, Kateřina; Volfová, Jitka, 1982-; Matysová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Cílem práce je identifikovat španělské kulturní standardy z pohledu Čechů a české kulturní standardy z pohledu Španělů v rámci pracovního prostředí a na základě sekundárního a primárního výzkumu formulovat doporučení pro Čechy chystající se pracovat ve Španělsku. V práci je zkoumána národní kultura a její vztah ke kultuře organizační, faktory ovlivňující úspěšnost zahraničních pracovníků a dosavadní poznatky o vybraných kulturách z pohledu kulturních modelů Hofstedeho, Trompenaarse, GLOBE a kulturních standardů. Španělsko-české a česko-španělské kulturní standardy v pracovním prostředí byly identifikovány na základě metody kritického incidentu dle A. Thomase. Na základě syntézy sekundárního a primárního výzkumu byla formulována doporučení.
Vedoucí práce: Jitka Volfová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses