Logistické zajištění relace Česká republika - Vietnam - Phungová, Lili (2025)
Tato diplomová práce se zabývá logistickým zajištěním relace mezi Českou republikou a Vietnamem. Cílem práce je porovnat námořní, leteckou a kombinovanou sea-air přepravu a zodpovědět následující výzkumnou otázku: ‚‚Jaký typ přepravy je na základě časového, cenového a administrativního hlediska nejoptimálnější pro přepravu čaje z Vietnamu do ČR?‘‘ K dosažení tohoto cíle byla využita metoda komparativní analýzy na základě empirických údajů. Teoretická část práce je zpracována na základě literární rešerše a zabývá se relevantními událostmi, které mají vliv na vývoj jednotlivých typů přeprav. Praktická část obsahuje výzkum provedený na základě empirických dat. V závěru práce se vyskytuje stručné shrnutí zjištěných výsledků a odpověď na výzkumnou otázku, přičemž jeho součástí jsou i uvedené limity práce.