Marketingová stratégia hotela na Slovensku - Daniel, Sára; Scholz, Petr; Lukášová, Renata; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práca sa zaoberá marketingom v cestovnom ruchu, a to najmä v oblasti hotelierstva. Zameriava sa na marketingovú stratégiu hotela a jeho komunikáciu s cieľovou skupinou. Cieľom práce bolo analyzovať súčasný stav marketingových aktivít Grand hotela Permon, identifikovať jeho silné a slabé stránky a následne navrhnúť konkrétne odporúčania na zlepšenie. Metodologická časť sa zameriava na teoretické východiská marketingu v službách a hotelierstve, popisuje špecifiká marketingového riadenia v tomto sektore, venuje sa vývoju spotrebiteľského správania, procesu tvorby marketingovej stratégie a nástrojom marketingového mixu, pričom pozornosť venuje primárne nástrojom propagácie. Analytická časť aplikuje získané poznatky na Grand hotel Permon. Obsahuje situačnú analýzu, detailnú špecifikáciu marketingového mixu a marketingovej komunikácie hotela, ako aj syntézu týchto poznatkov prostredníctvom SWOT analýzy a vyhodnotenia spokojnosti hostí. V návrhovej časti sú prezentované konkrétne odporúčania na zlepšenie marketingovej stratégie so zameraním na inovácie, digitalizáciu, posilnenie značky, personalizovanú komunikáciu a zvyšovanie lojality hostí. Práca tak poskytuje prakticky využiteľné návrhy, ktoré môžu prispieť k zvýšeniu konkurencieschopnosti skúmaného zariadenia v súčasnom dynamickom prostredí hotelového marketingu.
Vedoucí práce: Petr Scholz
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses