Udržitelnost Food & Beverage v multifunkčních halách - Kaplan, Jiří; Lukášová, Renata; Nencková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce se zabývá hodnocením úrovně udržitelnosti služeb Food & Beverage (F&B) v evropských multifunkčních halách se zaměřením na pražskou O2 arenu a environmentální pilíř udržitelnosti. Jejím hlavním cílem je posouzení úrovně udržitelnosti Food & Beverage ve čtyřech vybraných evropských halách, zjištění příkladů dobré praxe a představení návrhů opatření, která by zvýšila úroveň udržitelnosti F&B pražské O2 areny. Nejprve jsou představeny multifunkční haly jako celky a jejich role, následně jsou popsána specifika F&B služeb v těchto halách. Další část práce se věnuje udržitelnosti v hospitality, strategiím udržitelnosti, právnímu rámci udržitelnosti a jejímu využití v marketingu. Cíle je dosaženo pomocí komparativní analýzy, která je provedena formou analýzy sekundárních dat z volně přístupných zdrojů a pomocí kvalitativního výzkumu, uskutečněného formou hloubkových rozhovorů. Z výsledků vyplývá, že všechny analyzované haly se udržitelností F&B zabývají, rozdíl mezi nimi je ale v rozsahu, systematizaci a efektivitě opatření. O2 arena má ve srovnání s ostatními halami velmi dobrý potenciál a implementovaná vlastní inovativní řešení, potřebuje však posílit v oblastech strategického řízení a systematické evaluace. Na závěr jsou představeny návrhy opatření, která by mohla zvýšit úroveň udržitelnosti F&B pražské arény.
Vedoucí práce: Renata Lukášová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses