Body and Mind fitness : vliv hybridních spotřebních praktik na spotřebitelský zážitek - Ulrych, Tomáš (2025)
Diplomová práce se zabývá používáním mobilních telefonů při cvičení v posilovně a jeho vlivem na spotřebitelské chování a prožitek cvičících. Cílem výzkumu bylo zjis-tit, jaké hybridní spotřební praktiky se objevují a jak ovlivňují vnímanou autenticitu zážitku. Výzkum probíhal formou etnografické studie v prostředí posilovny Attack Gym za využití deníkových záznamů a rozhovorů s devíti respondenty. Analýza ukázala, že mobilní telefon slouží jak k vědomému zefektivnění tréninku (např. hud-ba, vyhledávání cviků), tak k automatickému rozptýlení (např. procházení sociálních sítí). Mobilní technologie tak vnášejí do cvičebních praktik jak přínosy, tak i rušivé prvky, čímž ovlivňují kvalitu a autenticitu prožitku.