Inovační politika a investiční strategie Korejské republiky - Valent, Miroslav; Hnát, Pavel, 1981-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce přináší kritický přehled literatury, který se věnuje analýze investičních strategií a inovačních politik Korejské republiky a jejich vlivu na hospodářský růst v období po Asijské finanční krizi z roku 1997. Cílem je kriticky analyzovat dostupnou odbornou literaturu a zhodnotit její kvalitu a úplnost. Práce za tímto účelem využívá systematickou literární rešerši a kvalitativní obsahovou analýzu odborných studií, prostřednictvím nichž identifikuje hlavní výzkumné směry, přístupy a poznatky v této oblasti. Výsledkem práce je syntéza dosavadního stavu poznání a identifikace výzkumných mezer, které mohou posloužit jako výchozí bod pro další ekonomický výzkum i tvorbu hospodářské politiky.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses