Komparace právní úpravy v oblasti licenčních smluv v České republice a Ruské federaci - Tverdokhleb, Iuliia; Levý, Jan; Votava, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce pojednává o právní úpravě licenčních smluv k předmětům průmyslového vlastnictví v České republice a Ruské federaci. Práce si klade za cíl analyzovat právní úpravu licenčních smluv k předmětům průmyslového vlastnictví v České republice a Ruské federaci s důrazem na komparaci obou právních systémů. Práce je rozdělena do čtyř hlavních částí - teoretické charakteristiky licenčních smluv, analýzy české právní úpravy, zkoumání ruské úpravy a komparace obou systémů. Jednotlivé kapitoly jsou věnovány pramenům právní úpravy, náležitostem licenčních smluv (forma, předmět, rozsah oprávnění, licenční odměna), registraci licenčních smluv a institutu nucených licencí.
Vedoucí práce: Jan Levý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses