New Distribution Capability (NDC) a jeho vliv na systém distribuce služeb cestovního ruchu v oblasti letecké dopravy - Sokolová, Tereza; Vaško, Martin; Koukalová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Cílem této diplomové práce je zjistit, jaké dopady měla implementace standardu NDC na systém distribuce leteckých služeb. Práce se rovněž snaží identifikovat přínosy, problémy a výzvy s implementací spojené z pohledu hlavních aktérů v odvětví. Hlavní pozornost je věnována pohledu globálních distribučních systémů a cestovních kanceláří/agentur na českém trhu. Ke sběru dat bylo využito kvalitativního přístupu. Vlastní šetření probíhalo metodou expertních rozhovorů a zaměřovalo se na dosavadní zkušenosti profesionálů v cestovním ruchu s NDC, jejich přístup k novým systémům, spatřované přínosy, potíže, náklady a výzvy. V závěrečné části se práce snaží nastínit možný budoucí vývoj ve způsobu prodeje letenek v následujících letech s přihlédnutím k probíhajícím a chystaným změnám.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses