Hodnocení dálkové pěší trasy dle kritérií evropské certifikace Leading Quality Trails - Brabcová, Natálie; Scholz, Petr; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce hodnotí úsek Svatojakubské cesty z Jíloviště do Příbrami podle kritérií evropské certifikace Leading Quality Trails – Best of Europe. Cílem je zjistit, do jaké míry trasa tato kritéria splňuje, a určit oblasti nutné k dalšímu rozvoji. Výsledky ukazují, že trasa má silný potenciál díky přírodní rozmanitosti a kulturním atraktivitám, ale zaostává zejména v kvalitě značení, odpočinkové infrastruktuře a doprovodných službách pro pěší turisty. Závěrem práce je, že úsek aktuálně nesplňuje všechny požadavky certifikace, avšak cílenými úpravami a podporou místních aktérů má šanci stát se kvalitní dálkovou trasou.
Vedoucí práce: Petr Scholz
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: turismus a hospitality management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses